Трима в ареста в Русе, излъчвали хулигански прояви в интернет

Арестувани са трима младежи - на 19, на 20 и на 23 години

13.05.2020 | 16:45 Редактор: Юлия Христова
Трима в ареста в Русе, излъчвали хулигански прояви в интернет

Трима души са арестувани в Русе за хулигански прояви спрямо полицаи, които са били излъчвани на живо в социалната мрежа Facebook, съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Случаят е от 29 април тази година. Тогава в полицията постъпил сигнал, че автомобил е катастрофирал в района на пътния възел между международния булевард "България" и улица "Изгрев" в Русе, пише dnes.bg.

Пристигналите на място униформени служители установили шофьора на колата и негов брат. Полицаите предприели необходимите действия за документиране на произшествието.

По време на обработване на документите около 30 души, роднини и близки на шофьора, се събрали на място и се държали непристойно - отправяли груби и нецензурни реплики, обиждали и заплашвали полицаите, викали, провокирали ги и им пречили да си изпълнят служебните задължения. Всичко това било излъчено на живо в социалната мрежа Facebook, в профила на един от участниците.

Наложило се e на място да бъдат изпратени още два полицейски екипа.

По повод на хулиганските прояви e образувано досъдебно производство. При разследването, осъществено под ръководството на Районната прокуратура, били открити и арестувани трима младежи - на 19, на 20 и на 23 години, които отправяли обиди и закани към служителите на МВР.

В тях били намерени и наркотични вещества, иззети им са и мобилните телефони, с които заснели престъпните си действия.

Предстои на тримата да им бъдат повдигнати обвинения. Работата на разследващите по документирането на престъпната дейност продължава.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК