Битият дядо от Браница бил нападан и ограбван и преди от същия човек

Дядо Димитър днес бе изписан от харманлийската болница

12.05.2020 | 19:10 Редактор: Искра Ангелова

78-годишен възрастен човек е бил нападнат и бит в дома си в харманлийското село Браница. Нападателят е откраднал пенсията му от 220 лева. През последните месеци той е ограбван три пъти от един и същ извършител, който е задържан. 

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов бяха в Хасково - за акция срещу битовата престъпност.

78-годишният Димитър Димов от Браница е обиран в дома си три пъти. Извършителят е един и същ, всеки път отмъква пенсията му от 220 лева. Този път обаче го връзва и пребива жестоко. 

"Към 10 ч. е излязъл да ходи до тоалетна и при отваряне на вратата, самият господин му хвърлил одеяло на главата, съборил го и го бие. Той целият е насинен, ритан е в ребрата, завързани са му ръцете с едно въженце, взема му парите и си отива", каза синът на пострадалия - Валентин Димов.

В безпомощно състояние пенсионерът успява да отиде до съседите си, които се обаждат на кметския наместник, за да извика Бърза помощ. 

Дядо Димитър днес бе изписан от харманлийската болница. Казва, че нападателят го бил по стълбите на къщата. 

В селото всички познават нападателя - 33-годишен мъж на име Гошо, който бил овчар. Мъжът е познат на полицията, заради множество кражби. 

"Той се знае, той е единственият човек, който тормози цялото село. Декември месец му взеха 200 лв. и личната карта, но никой не обърна внимание", каза добави Валентин Димов.

Дни преди това друг възрастен човек от селото също е нападнат в къщата си. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
две неточности
преди 3 години
Първо,той не е дядо,а баба!И второ,няма син,а дъщеря!Или пък е ***,което е едно и също! Сигнализирай за неуместен коментар