Среднощен екшън в Бургас, полицията разследва две катастрофи (обновена)

Собствениците на ударените автомобили настояват за запис от камерата пред синагогата

09.05.2020 | 12:56 Редактор: Юлия Христова

Три тежки пътни инцидента в Бургас само в рамките на денонощие. Шофьор без книжка се заби в паметник на централния градски площад, друг помля паркирани автомобили, а дете беше блъснато на пешеходна пътека.

Първата катастрофа е на площада в центъра на Бургас, след зрелищна гонка по пешеходната зона в града. Пет полицейски патрула са преследвали автомобила, след като шофьорът кара на дълги светлини и не спира на стоп палка. 

Установено е, че зад волана е бил 39-годишен криминално проявен мъж от Сливен, придружаван от 27-годишен криминално проявен бургазлия. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като и двете проби са били отрицателни. Установено е обаче, че регистрационните табелите на колата са крадени.

При друг инцидент тази сутрин луксозен джип помля шест коли, паркирани в центъра на града до синагогата. Според собствениците на смачканите коли шофьорът се е държал агресивно, отказал е да даде алкохолна проба. 

Собствениците на ударените автомобили настояват за запис от камерата пред синагогата, за да стане ясно кой от двамата младежи в колата всъщност е бил зад волана. Разследването и по двата случая продължава. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК