Милен Цветков е загинал от удара при ПТП-то, не заради доброволците

22-годишният Кристиан Николов е с обвинение за умишлено причиняване на смърт на пътя

24.04.2020 | 18:10 Редактор: Юлия Христова

Смъртта на журналиста Милен Цветков категорично е настъпила от удара при катастрофата, а не от действията на доброволците. Това коментира за Bulgaria ON AIR един от водещите съдебни лекари у нас Галина Милева. Тя настоява да се завишат наказанията за шофьори, употребили наркотични вещества.

Д-р Галина Милева е съдебен лекар с 30 години стаж. Именно на нея беше поверена съдебната експертиза на терориста от летище Сарафово през 2012 г. Съдебният медик е категоричен, че смъртта на Милен Цветков е настъпила от удара и не може да се говори за грешка при оказването на първа помощ. 

Д-р Милева казва, че с разкъсана аорта човек няма шанс да оцелее. Тя обаче не изключва и друга причина за смъртта - гръбначно-мозъчна травма. При удар отзад, с висока скорост,  се получава голямо ускорение на предния автомобил. 

Като бивш депутат и зам.-председател на здравната комисия д-р Галина Милева е настоявала за по-строги санкции за дрогирани шофьори.  

22-годишният Кристиан Николов е с обвинение за умишлено причиняване на смърт на пътя. Според адвокат Димитър Марковски, много е тънка разликата между непредпазливост и евентуален умисъл, както и доказването на мотив на престъплението. 

Според адвоката нямало как да се докаже, че в този момента на катастрофата Кристиян  е знаел, че зад волана в ударената кола е Милен Цветков.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК