Една година условно за мъж, нарушил задължителна карантина

38-годишният Мехмед от Попово се завърнал от Германия

23.04.2020 | 10:32 Редактор: Тодор Петров
Една година условно за мъж, нарушил задължителна карантина

Мъж от Попово получи условна присъда за нарушаване на мерките против разпространението на Ковид-19, съобщиха от прокуратурата. 38-годишният Мехмед М. е привлечен към наказателна отговорност от Териториалното отделение в Попово на Районната прокуратура в Търговище, защото нарушил карантината си.

Мъжът е сключил споразумение с прокуратурата, а съдът е одобрил споразумението като непротиворечащо на закона и морала. За извършеното престъпление по НК Мехмед ще търпи наказание една година лишаване от свобода, изтърпяването на което е било отложено с тригодишен изпитателен срок.

38-годишният мъж се завърнал от Германия и бил поставен под задължителна карантина от РЗИ в Търговище. Посочил в декларация адреса, на който ще бъде в изолация до края на месец март. При проверка на 21 март около 17:30 часа се установило, че Мехмед не е там. 

Така се стигнало до повдигането на обвинение за нарушаване на карантинните мерки по време на пандемията от заразната вирусна инфекция. Одобреното от съда споразумение е окончателно и вече е в сила.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК