Пелето алармира за хулигански акт срещу стадиона на "Левски-Раковски"

Той обеща да отговори на зложелателите с още по-мащабен проект

29.03.2020 | 17:34 Редактор: Ивет Арабова

Неизвестни лица посегнаха на терена на "Левски - Раковски". За това алармира директорът на футболната школа - Станислав Ангелов.

Във Facebook страницата той написа: "Във време на пандемия, страх, паника и безпрецедентни мерки за сигурност в целия свят с голямо огорчение разбрах, че някои доброжелатели отново с голяма охота и наслада са полeли с унищожаващ тревата хербицид, този път доста старателно почти целия централен футболен терен на стадион "Раковски". Както преди, така и сега нямам никаква представа защо и какво се цели с този безсърдечен акт?! Може би е лично срещу мен". 

"На този етап не мога да конкретизирам точни лица. Знам само, че тук е на много хубаво място ситуиран този стадион и има много интереси. Общо взето такава вандалска проява, не виждам никаква друга основателна причина да се случва, защото тя влияе най-много на децата. Много сериозна е организацията,забелязвам, която е направена, за да се унищожи нещо", коментира за Bulgaria ON AIR Станислав Ангелов.

Въпреки вандалската проява обаче Пелето е категоричен, че няма да влага сила в разследвания, а в изграждане на нещо още по-добро.

"Цял живот харча енергия само да градя нещо и никога не съм и помислял да се занимавам и да харча енергия с това какво е било, защо, как, къде. Доста неефективно ми се струва. Смятам да влагам енергията си в това сега да градя този терен, новия, други работи. Общо взето да модернизирам и това ми е работата", каза още Ангелов.
 
Школата на "Левски-Раковски“ стопанисва само зеления терен на централното игрище. Трибуните и всичко прилежащо е към Министерството на вътрешните работи. Именно затова достъпът е свободен. Идеята на Станислав Ангелов е след време школата да вземе целия стадион и да го превърне в подходящо място за бъдещите футболни таланти. 

Вижте повече в репортажа на Десислава Францова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК