Обвиниха Каролев в престъпление против народното здраве (+Видео)

Икономистът се закани да съди България в Страсбург

25.03.2020 | 12:35 Редактор: Тодор Петров

Повдигнаха две обвинения на икономиста Владимир Каролев – едното е за нарушаване на карантината, а второто за заблуждаващи публикации в социалните мрежи, в които се обяснява, че мерките срещу епидемията са безплодни. Около 11:20 ч Каролев бе изведен от Второ районно управление в Благоевград и отпътува с полицейски автомобил за столицата. 

От прокуратурата в Разлог уточниха, че срещу финансиста има повдигнато обвинение за престъпление против народното здраве и околната среда. 

Владимир Каролев ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв. Предвиденото наказание за нарушаване на карантина е затвор до 5 години и глоба от 10 до 50 000 лв.

Въпреки че е задържан в Разлог, обвинението срещу Каролев е повдигнато от Софийската районнна прокуратура. Вчера икономистът сам съобщи в социалните мрежи, че е задържан за 24 часа в районното управление в Разлог, заради това, че се е разхождал в планината над Банско. Каролев се закани да съди България в Страсбург.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК