Протест в Бургаско след смъртта на мъж и жена, пометени от турски автобус

Хората скочиха срещу решението на съда шофьорът да бъде пуснат под домашен арест

04.03.2020 | 13:06 Редактор: Тодор Петров

Жителите на две созополски села излязоха на протест тази сутрин. Те се събраха пред дома на пометения от турски автобус Тодор Тодоров, за да протестират срещу решението на съда шофьорът да бъде пуснат под домашен арест.

По време на тежката катастрофа на 28 февруари вечерта на място загина и кметицата на с. Присад Ванча Байлова. Близките на 22-годишния Тошко настояват за справедлив процес. 

Шофьорът, причинил тежката катастрофа, е с двойно гражданство - българско и турско, и може да избяга от България, опасяват се родителите на Тошко.

"Да го върнат в ареста с постоянна мярка за неотклонение, не да стои вкъщи. Утре ще си вземе чантата и ще изчезне без никой да разбере. Това се случва всеки ден в България", категорична е майката на загиналото момче - Мария Тодорова.

Автобусът прегази момчето и жената, докато двамата оглеждали щетите по колите си след лека катастрофа на пътя. Свидетел на инцидента става друг шофьор на автобус. По думите му е имало време за реакция, въпреки че двете коли не са били с включени аварийни светлини. 

Семейството на прегазения младеж се надява прокуратурата да обжалва решението на съда и шофьорът да бъде върнат зад решетките. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК