Трима души с обвинения заради престъпна схема в "Басейнова дирекция" - Пловдив

Това са директорката и главният юрисконсулт на дружеството, както и общински съветник от ВМРО

02.03.2020 | 17:33 Редактор: Ралица Братанова

Трима души са обвинени след последната акция в "Басейнова дирекция" - Пловдив. Това са директорката Цветелина Кънева, общинският съветник от ВМРО Стефан Послийски и главният юрисконсулт на дирекцията - всичките за участие в престъпна група за подкупи, взимани за издаване на разрешителни на животновъди. 

Хитрата схема в "Басейновата дирекция" в Пловдив стартирала през пролетта на 2018  година, когато е назначен и новият ѝ ръководител Цветелина Кънева. 

Според прокуратурата с помощта на главния юристконсулт на институцията тя назначавала проверки на животновъди, чиито документи били неизрядни. Карали ги да ги узаконят по специален начин.

Фирмите били посочвани от общински съветник от община "Марица", който също е сред задържаните. Така от нормирана цена за разрешително от 3000 лв, животновъди заплащали на определената фирма по 8000 лв. за докуемнт. 

Разликата от 5000 била разпределяна между участниците в схемата, създадена по инициатива на общинския съветник. 

На служителите си Кънева казвала да не вписват констатирани нарушения, а при опит за обратното – те били уволнявани. 

Това е второ дело срещу директора на "Басейновата дирекция", която беше освободена срещу гаранция от 5000 лв. по обвинение в безстопанственост. Часове по-късно тя беше задържана отново.

И за тримата обвиняеми се иска постоянен арест. 

Вижте още в репортажа на Христиана Стефанова

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК