Поръчваш предпазни маски, получаваш закачалка и празни опаковки

Измамиха 33-годишен мъж от Созопол 

29.02.2020 | 17:55 Редактор: Тодор Петров

33-годишен мъж от Созопол бе измамен със закупуването на липсващите по аптеките предпазни маски, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В Пето районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение от него, че при получаване на пратка с наложен платеж в офис на куриерска фирма, разположен в к-с "Изгрев" в областния град, установил, че е измамен.

Констатирано е, че съпругата на мъжа, след уговорка по интернет с частно лице от София, направила поръчка за 400 предпазни медицински маски за лице (4 кутии). Пратката била изпратена без услугата "преглед на съдържание". След получаване на пакета и заплащане на стойността ѝ от 134 лв., мъжът открил в пратката празни опаковки от кафе и пластмасова закачалка вместо медицински маски, съобщава "Фокус".

По случая е образувана преписка. От ОДМВР - Бургас предупреждава при поръчки по интернет да се ползва опцията "преглед на съдържание" преди да се осъществи наложеният платеж, а поръчките да се правят през официални онлайн търговци или платформи, а не чрез частни лица или през групи в социалните мрежи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК