Поискаха постоянен арест за петима, задържани при акцията във Варненско

Тя е приключила с 12 бързи производства за притежание на наркотици, кражби и шофиране с фалшиви книжки

03.02.2020 | 15:49 Редактор: Ралица Братанова

Прокуратурата иска постоянен арест за петима от задържаните при полицейската акция във Варненска област срещу битовата престъпност. 

Акцията е приключила с 12 бързи производства за притежание на наркотици, кражби и шофиране с фалшиви книжки след употреба на алкохол и опиати.

След тридневната акция са повдигнати обвинения на шестима души, като 5 от тях са задържани за срок до 72 часа. Срещу тях ще бъдат внесени искове до съда за постоянно задържане под стража. Шестият е непълнолетен и е предаден под надзора на Детска педагогическа стая. 

Акцията е приключила с 12 бързи производства. Освен срещу битовата престъпност, операцията е за спазване на правилата за движение по пътищата.

Задържани са един пиян и един дрогиран шофьор. Проверени са над 1800 водачи и малко над 700 пътници. 

"Установените нарушения са 1116, установени са 5 неправоспособни водачи, 4 случая на шофиране след употреба на алкохол, 1 случай на шофиране след наркотици, в техническа неизправност са засеччени 12 автомобила", посочи Даниел Пашов.

Камерите в областта са засекли над 200 нарушения, предимно за превишена скорост. Задържани са 34-ма души и 51 автомобила, а 12 са с прекратена регистрация. 

По време на акцията са били проверени и заведения и игрални за зали за присъствие на малолетни и непълнолетни. Окръжният прокурор Красимир Конов е категоричен, че подобни акции във Варна и областта не са кампанийни и ще продължат.

Репортаж на кореспондент

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК