Пребиваш непълнолетната си дъщеря и получаваш условна присъда?

Съдът във Варна пусна условно 45-годишен баща, нанесъл побой на детето си

28.01.2020 | 16:12 Редактор: Кристина Крумова
Пребиваш непълнолетната си дъщеря и получаваш условна присъда?

45-годишен баща, нанесъл побой на дъщеря си във Варна, получи условна присъда, реши Варненския районен съд.

Той бе изправен пред съда по две обвинения - закана за убийство и нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, извършено при условията на повторност.

Наказанието от 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок е постановено, след като съдебният състав одобри сключеното споразумение между подсъдимия и Районната прокуратура във Варна. Срещу 45-годишния мъж бе образувано досъдебно производство след домашно насилие над родната му дъщеря. 14-годишното момиче бе настанено в болница с телесни повреди след побоя в началото на март 2019 г.

На 1 март преди година между бащата и 14-годишната му дъщеря започнал скандал по повод изчезнала сума пари от дома. За липсата на парите бащата обвинил момичето и му нанесъл побой.

Мъжът е баща на три деца, като голямата му дъщеря и пострадалото 14-годишно момиче живеят при него, а синът му при майка си. Заради упражнено домашно насилие над по-малката дъщеря и сина му съдът е издал заповед за защита от домашно насилие през 2018 г. С нея му е било забранено да доближава двете си деца и да се въздържа от домашно насилие, пише dnes.bg.

Въпреки това 14-годишното момиче решило да заживее при баща си и се пренесло при него.

Определението на Варненския районен съд, с което е одобрено споразумението между подсъдимия и Районната прокуратура, е окончателно и не подлежи на обжалване.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК