Осъдиха на 15 г. затвор мъж, опитал да внесе дрога за 3 млн.лева

Предметът на контрабандата бил в особено големи размери

22.01.2020 | 20:50 Редактор: Юлия Христова
Осъдиха на 15 г. затвор мъж, опитал да внесе дрога за 3 млн.лева

15 години "лишаване от свобода“ при "строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 200 000 лева е наказанието, наложено от съда на мъж от София. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Подсъдимият е бил предаден на съд за това, че на 24 ноември 2018 г. на ГКПП "Дунав мост 2“, при влизане в България от Румъния, пренесъл високорисково наркотично вещество.

Предметът на контрабандата бил в особено големи размери – 69 150 грама шестоъгълни розови таблетки, със съдържание на 3,4 метилендиоксиметамфетамин (MDMA). 

Същите имали логото на "Philipp Plein” - огледално "РР”, от една страна и череп от друга. Освен тях имало и триъгълни жълто-зелени таблетки с тегло 64 735 и логото на "Mercedes-Maybach” - монограмни букви ММ от двете страни, със същото съдържание на наркотичното вещество. Общата стойност на дрогата възлиза на 3 347 125 лева.

Престъплението било извършено с използване на лекия автомобил на подсъдимия. Предметът на престъплението и МПС са отнети в полза на държавата.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативна прокуратура – София в законоустановения срок.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК