Арестуваха ирански гражданин за трафик на прекурсори за наркотици

Той ще остане в ареста във Видин 72 часа

28.12.2019 | 17:55 Редактор: Кристина Крумова
Арестуваха ирански гражданин за трафик на прекурсори за наркотици

Полицията във Видин задържа ирански гражданин за трафик на прекурсори за производство на наркотици на ТИР терминал в града, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура София, цитирани от dnes.bg.

Той ще остане в ареста с постановление за 72 часа. Незаконната стока е открита в товарен автомобил с хладилно ремарке на 24 декември при влизане в страната на ТИР Терминал – Видин.

Водачът е заявил, че превозва осмозна вода. Проверката обаче е открила в товарния автомобил осем ПВЦ кубa, всеки с маркирана вместимост от по хиляда литра, съдържащи безцветна прозрачна течност с остра задушлива миризма.

От изготвената експертна справка е установено, че веществото е оцетен анхидрит, представляващ прекурсор за производство на наркотични вещества, а от намереното количество - 8000 литра, може да се произведе над 3 тона хероин.

Задържаният мъж няма постоянен адрес в страната, съществува опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Затова от прокуратурата е внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия чужд гражданин.

Снимка: Pixabay

За още новини харесайте Facebook страницата ни ТУК