По следите на италианския боклук: Операция на МВР в района на Плевен

През декември карабинерите от Милано задържаха незаконен товар от 815 тона боклуци

02.01.2020 | 15:49 Редактор: Юлия Христова

Мащабното разследване на калабрийската мафия Ндрангета, при което властите в Италия арестуваха над 300 мафиоти, включително и една българка, достигна и до България.Според източници от полицията, разследването у нас се води в района на Плевен, под прякото ръководство на главния секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Установени са незаконни депа за съхранение на боклук. Образувано е досъдебно производство, информира обласният прокурор на Плевен Ваня Савова.

Той е заминал на мястото на операцията, след като по-рано тази сутрин подробности по следствените действия са били обсъждани от премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и ръководството на МВР. 

През декември карабинерите от Милано задържаха незаконен товар от 815 тона боклуци, предназначени за нашата страна. Последваха и арестите на стотици мафиоти от Ндрангета, включително и политици и адвокати. 

От Министерството на околната среда тогава водите увериха - българското правителство не води преговори с Италия за приемане на отпадъците.  

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че е отправено е запитване към Италия дали има връзка между антимафиотската акция и боклуците, заловени за България, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

Вижте повече в репортажа на Лилия Мустакова!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК