40 дни без следа от избягалия шофьор, убил велосипедист в София  

Загиналият Константин ходел на работа с колелото си, има две деца

29.11.2019 | 10:20 Редактор: Ивет Арабова

Без следа вече 40 дни от шофьора, блъснал и убил велосипедист и избягал. Катастрофата стана на 21 октомври посред бял ден, а жертвата е 42-годишен мъж с две деца, който отивал на работа с колелото си. 

На 21 октомври животът на София и нейното семейство се преобръща за секунди. 


"Сутринта на път за работа моят съпруг Константин Касабов е бил блъснат или му e oтнето предимство, или е бил засечен малко преди стадион "Локомотив“ на бул. "Рожен", при което получава много тежки наранявания и след 3 дни в болницата почина", разказа пред репортер на Bulgaria ON AIR София Господинова.

Свидетели на инцидента не са открити и така наказан за смъртта на Константин няма. 

"Ние не знаем какво е станало, не сме били там, няма камери на кръстовището. Все пак би трябвало човекът да спре и да се обади 112, да окаже помощ. Не се знае чия е била вината действително, но чиято и да е била вината, би трябвало да останем хора и да помогнем в такава ситуация", каза още София.

"Не чувствам яд и омраза към този, който го е извършил. По-скоро болката от това, че загубих съпруга си. А този, който го е направил ще си понесе наказанието – било то от съда или от Господ един ден", сподели жената.

От СДВР призовават всеки, който има информация за инцидента или за водача на автомобила, да подаде сигнал на тел.112 или в най-близкото районно управление.

Репортаж на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК