Арестуваха две деца за убийство в хасковско село

Те твърдят, че действали при самозащита, защото мъжът им посочил нож

27.11.2019 | 18:30 Редактор: Ивет Арабова

Убийство в хасковското село Александрово. Две деца пребиха до смърт 61-годишен мъж. Извършителите са на 13 и 14 години и са с повдигнати обвинения.

Димо Димчев, по прякор Кокала, е намерен мъртъв рано сутринта на 24 ноември в хасковското село Александрово. Тялото му е открито на тротоара, близо до къщата, в която живеел. Намерили го Йордан и Стоян Дончеви - семейството, което го приютило преди години. Именно те подали сигнал на тел. 112: 

"Бяхме на гости, прибрахме се късно, децата спяха, сутринта дойде брат ми, видя го на улицата и се обади на нас, че Димо спи, пиян ли е,  да погледнем и видяхме че е мъртъв", разказа пред репортер на Bulgaria ON AIR Йорданка Дончева.

Димо е родом от село Узунджово. Преди години лежал в затвора за убийството на зет си. В Александрово е от четири години. Заработвал по нещо като помагал по дворовете на хората. В нощта на убийството е бил пиян.

"Събудих децата, попитах ги имат ли нещо общо и те казаха, че го били, защото той посочил нож към тях, опитал се да ги убие", каза още Йорданка.

Убийците са на 13 и 14 години. Малолетният е син на хазяйката на Димо, а непълнолетният е неин племенник. Според Йорданка двете деца не искали да убият Димо, действали при самозащита.

14-годишното момче е задържано за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Предстои прокуратурата да поиска той да остане за постоянно в ареста. 13-годишното момче е освободен и няма да бъде съдено, тъй като заради възрастта си не носи наказателна отговорност.

Вижте повече в репортажа!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК