Партийно отмъщение след изборите във Видин?

Простреляно стъкло на автобус и нарязани гуми на кола на членове на ГЕРБ

18.11.2019 | 13:06 Редактор: Тодор Петров

Две атаки срещу превозни средства на членове на ГЕРБ във Видин. Автобус, собственост на кандидатка за общинския съвет в крайдунавския град, е бил прострелян в стъклото, а автомобилът на председателя на общинския съвет в Ново село е с нарязани гуми.

Автобусът е собственост на Янита Каменова. Превозното средство е било паркирано пред дома ѝ. Каменова не успяла да стане общински съветник, но според нея е пречка в местната структура заради мнението, което изразява открито и често - критично. 

"Получавала съм доста предупреждения, съвети с усмивка да бъда по-обрана с изказа си, да внимавам какво говоря", сподели Янита Каменова.

Не е случайна според нея и атаката срещу новоизбрания председател на общинския съвет в Ново село Иво Вергилов, чиито гуми на автомобила са били нарязани посред бял ден в края на миналата седмица.

"Хората знаят, че това е моят личен автомобил. С тези нарязани гуми те може би се опитват да ме сплашат да напусна поста, който заемам в общината, но категорично заявявам, че няма да напусна", коментира Вергилов.

И двамата поискаха да се срещнат с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и да го запознаят с проблемите на партията в региона. За посегателството на автомобилите им за момента няма задържани.

Вижте още в репортажа от Видин.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК