Възрастна жена хвърли през терасата 30 000 евро на ало измамници

71-годишната жена била излъгана от мним служител на "Криминална полиция"

04.10.2019 | 18:20 Редактор: Ралица Братанова
Възрастна жена хвърли през терасата 30 000 евро на ало измамници

Възрастна русенка даде 30 000 евро на телефонни измамници, съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

71-годишната жена обяснила, че на домашния ѝ телефон се обадил мъж, който се представил за служител от "Криминална полиция". Той обяснил, че телефонният ѝ номер бил записан в тефтерче, открито при обиск, като най-вероятно ще бъде направен опит да бъде измамена.

"Служителят" ѝ наредил да изключи мобилния си телефон и да не казва на никого с кого е говорила. След това обяснил, че тя трябва да помогне на полицията за залавянето на група телефонни измамници. Продиктувал ѝ телефон, на който да се свърже с него, след като бъде потърсена от измамниците.

Минути по-късно на стационарния ѝ телефон се обадила жена, която се представила за нейната дъщеря. Тя обяснила, че е в болница. 

"Лекуващият лекар" поискал 50 000 лева, като заплашил, че ако не ги плати, ще отидат в дома ѝ и ще я насекат на парчета. Възрастната жена се обадила на мнимия служител от "Криминална полиция" и му разказала за разговора.

Обяснила, че в дома си съхранява около 30 000 евро. Тогава той ѝ наредил да сложи парите в хладилника. Няколко минути по-късно ѝ казал да ги хвърли през терасата на апартамента, след което веднага да се върне на телефона.

Жената изпълнила указанията. След това "служителят от "Криминална полиция" през 10-15 минути я уведомявал по телефона, че задържат по един от престъпниците в групата. Разговорът им приключил късно вечерта.

На следващия ден възрастната жена разбрала, че е измамена. По случая се води разследване.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК