Откриха 5 кг хероин и килограм кокаин в къща в Габровско

Наркотиците са били заровени в двора на 63-годишен мъж

23.08.2019 | 17:31 Редактор: Василена Василева
Откриха 5 кг хероин и килограм кокаин в къща в Габровско

Малко под 5 кг хероин и един кг кокаин са иззети от 63-годишен мъж в габровското село Гергини, съобщава Агенция "Фокус". Наркотиците са били заровени в двора на къщата, собственост на задържания.

"Мъжът е с чисто съдебно минало у нас, но е бил осъждан и лежал 5 години в затвор в Турция за трафик на наркотици", оповести зам.-окръжния прокурор Галин Гавраилов.

По думите му  до успешната акция се стига, след като преди няколко дни започна наказателно производство, свързано със задържането на турски гражданин и две жени от Столипиново.

Жените бяха задържани с 300 грама хероин и малко количество кокаин и им бяха повдигнати обвинения.

"В хода на това разследване под ръководството на Окръжна прокуратура и в тясно взаимодействие с Криминална полиция Пловдив разплитането на случая продължи", каза прокурор Гавраилов.

В резултат от активните процесуално следствени действия вчера е било установено друго лице, което живее на територията на село, близо до Габрово, където полицейските служители от Габрово, след издадено постановление от Пловдивската прокуратура са предприели действия за задържането му.

При това задържане са били иззели сериозните количества кокаин и хероин. Лицето е задържано с полицейска мярка, а в понеделник предстои задържането му за 72 часа и повдигане на обвинения.

По думите на зам.-директора на ОДМВР Габрово Цветан Петков благодарение на светкавичната им реакция и с помощта на подадената им точна и изчерпателна информация от пловдивските колеги е била локализирана къщата, където живее мъжът и той е бил задържан в автомобила му, в момент в който е потеглял с цел да се отърве от наркотика.

Заподозреният е бил спрян, а в краката му се е виждал черен пакет. Признал си, че държи хероин и кокаин на територията на къщата, която обитава.

Съдействал е, като е завел полицаите на място, на което същата сутрин е бил заровил 18 пресовки хероин, след като е разбрал, че е задържан партньора му – турския гражданин. В черния пакет в краката му пък е имало 1 кг кокаин.

Той е заявил, че е тръгнал да се чисти от наркотиците. При претърсване на жилището му са открити и ловна пушка и боеприпаси за нея, също старателно опаковани, приготвени за заравяне.

"Ако бяхме закъснели и минута, щяхме да пропуснем успешната реализация", каза Петков.

Неофициалната информация, с която разполагат полицията и прокуратурата е, че двамата с турския гражданин се познават от затвора в Турция, където са лежали.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК