Бабата на починалата Кристин: Сливен е Криси, не искам друго убийство! (обновена)

Мартин Трифонов остава за постоянно в ареста

19.08.2019 | 12:50 Редактор: Тодор Петров

Ден на траур в Сливен след убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря. Прокуратурата в Сливен внесе искане заподозряният Мартин Трифонов да остане за постоянно в ареста. Съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Заседанието в болничната стая на Трифонов продължи половин час. 

Според лекарите той трябва да остане в болницата поне още една седмица. Обвиненията към него бяха повдигнати в събота в болницата в града. Защитата на младежа има право да обжалва мярката в 3-дневен срок. 

Припомняме, че Трифонов беше ранен в крака при опит да бъде заловен от полицаите. Заради самопризнанията на Трифонов, той може да бъде съден по съкратената процедура и да получи до 30 години затвор. 

Близките на убитата Кристин обаче продължават да настояват за максимална присъда. 

"Не искам друго убийство след моето дете, просто искам справедливост. Искам народът да го съди. Той е изнасилвал и друг път и са го пуснали. В България няма закони. Сливен е потресен, България е потресена, всички са зад моята Криси. Сливен е Криси", сподели бабата на починалото дете пред Bulgaria ON AIR. 

А ядосаните и шокирани съседи на почерненото семейство са категорични, че Мартин Трифонов трябва да бъде убит.

Вина близките на Кристин пък търсят и в медиците, които според тях не са направили всичко, за да спасят детето им.

Едва преди 15 месеца Мартин Трифонов излиза от затвора в Бургас, където е лежал за кражба и блудство.

Стотици хора се стекоха на бдението в памет на малката Криси. Всички те поискаха справедлива присъда за извършителя на престъплението.

Вижте още в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК