Петимата задържани от Държавен фонд "Земеделие" са с обвинения

Един от тях е сочен за участник в групата на Миню Стайков

17.07.2019 | 19:09 Редактор: Ивайло Николов
Петимата задържани от Държавен фонд

Специализираната прокуратура привлечe към наказателна отговорност петимата служители от Държавен фонд "Земеделие", които бяха задържани при вчерашната спецакция свързана с делото срещу бизнесмена Миню Стайков. 

Четирима от тях са обвинени в нарушения при обработката на документи. Петият служител е обвинен за участие в ръководената от Миню Стайков организирана престъпна група. 

Сред обвинените е и заместник-изпълнителен директор на Държавния фонд "Земеделие". Трима от задържаните пък са дали подробни обяснения и са съдействали на разследващите. Те са пуснати на свобода срещу парична гаранция. Останалите двама са задържани за срок до 72 часа.

По време на разследването са събрани доказателства, че само през последната година един от обвинените, чрез договори за заем, е раздал близо 2 милиона лева на търговски дружества, включително фирми за бързи кредити.

От същото длъжностно лице са иззети и два луксозни автомобила, единият от които брониран, който е бил оставен на съхранение в гараж на Миню Стайков в столицата. Въпросният служител на фонда е роднина на Стайков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК