Спецакция във Фонд "Земеделие", шестима са задържани

Обиските са свързани с делото срещу Миню Стайков

16.07.2019 | 12:50 Редактор: Василена Василева

Спецакция на прокуратурата и ГДБОП в Държавен фонд "Земеделие" във връзка с делото срещу бизнесмена Миню Стайков. Арестувани са шестима души, заемащи ръководни постове в него.

Правят се обиски на кабинети на служители на Фонда, както и на техни адреси. Иззети са и документи, свързани с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. 

Собственикът на "Винпром - Карнобат" Миню Стайков е обвинен в ръководене и за участие в организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления, пране на пари и злоупотреби с еврофондове.

Той се сдоби с допълнително обвинение в началото на месец май, когато стана ясно, че Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по ПРСР и Програмата за конверсия на лозята. Зам.-главният прокурор Иван Гешев определи разследването като "разбиване на империята "Карнобат".

Припомняме още, че заради повдигнатите му нови обвинения дни преди да изтече законоустановеният срок за задържането му, Стайков започна гладна стачка в знак на протест.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК