Биячът на бате Николай отива на съд

От 3 до 10 г. затвор грози криминално проявения Стоян Боджов

17.11.2016 | 14:06 Редактор: Анисия Иванова
Биячът на бате Николай отива на съд

Биячът на бате Николай отива на съд. Районната прокуратура в Ихтиман внесе в съда обвинителния акт срещу Стоян Боджов от с. Вакарел заради опита за грабеж, извършен спрямо актьора Николай Николаев, съобщиха от Апелативна прокуратура - София.

Нападението стана на 22 юли тази година в района на жп гара Вакарел.

Разследването е установило, че около 22 ч. синът на бате Николай – Митко Демирев, пристигнал с влак на гарата, откъдето баща му трябвало да го прибере.

Криминално проявеният Стоян Боджов първо се опитал да вземе телефона на Демирев, като го заплашил.

Около 23.30 ч. на гарата пристигнал с лек автомобил и Николай Николаев. В момента, в който паркирал, към него приближил Боджов, който проврял главата си през отворения прозорец на автомобила и с груб тон заявил: "Не те знам кой си – веднага давай телефон, парите и часовника, защото ще ти извадя гръцмуля!“, насочвайки джобен нож към гърлото на бате Николай.

Актьорът успял да отклони ръката на Боджов, който обаче му нанесъл силен удар в областта на брадата и го съборил на земята, продължавайки да го удря, рита и влачи по перона. На виковете за помощ се отзовали служители на гарата, които избутали настрани побойника и подали сигнал в РУ-МВР-Ихтиман.

С действията си обвиняемият е причинил на бате Николай лека телесна повреда – охлузвания на шията, гръдния кош, кръста и десния лакът, порезна рана на палеца на лявата ръка и счупване на петия пръст на десния крак, причинили му временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години. Предстои насрочване на съдебно заседание в Районен съд – Ихтиман.