Дървеници превзеха влак, БДЖ обезпаразити композицията

Държавният превозвач се намеси след сигнал на потърпевш пътник

05.12.2016 | 17:46 Редактор: Тодор Петров
Дървеници превзеха влак, БДЖ обезпаразити композицията

БДЖ извърши обработка и обезпаразитяване на вагон от композицията на бързия влак от Русе за София. Действията са в отговор на сигнал за открити дървеници във влака от Мездра до София.

"Тази вечер (снощи, бел. ред.) пътувах във влак от Мездра до София по разписание (17:56), намирах се в последния вагон и с ужас установих, че в купето има дървеници! И то много от тях! По всичките ми дрехи лазеха вредителите - преживяването беше ужасно! 

Не толкова факта, че в най-масовия транспорт се развъждат вредители, а че вероятността хората да ги пренесат по домовете си е много голяма! Моля ви, обърнете внимание и помогнете повече хора да разберат, и да се надяваме, от БДЖ да вземат мерки!", пише в писмото на потърпевшия до агенция "Фокус".

В отговор на него от БДЖ уточняват, че "Във връзка с подадения сигнал от клиент са предприети мерки, свързани с отделянето на вагона от композицията на влака и неговото изолиране в депо за извършване на необходимата обработка по обезпаразитяване".

От компанията призовават всички клиенти на "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД при забелязване на нередности във влаковете да уведомяват служителите от превозния персонал, за да бъдат взети навременни и адекватни мерки от страна на превозвача. Националният железопътен превозвач се извинява на клиентите си за причиненото неудобство.