Няколко начина да отслабнем чрез ходене

Влезте във форма само с няколко...крачки

28.11.2016 | 16:45
Няколко начина да отслабнем чрез ходене

Бягането, тренировките в залата, фитнесът – всичко това е чудесен начин да поддържате форма, да бъдете тонизирани и да отслабвате. Някои хора обаче просто не могат да се мотивират да спортуват или пък умело се оправдават, че нямат достатъчно време, имат хронични болежки или им липсва воля.

Истината е, че без физическа активност, няма как да изглеждате добре. Добрата новина е, че тази активност може да не бъде толкова стресираща и да влезе в живота ви съвсем неусетно под формата на... крачки.

Който и диетолог, специалист по хранене или треньор да попитате, ще ви отговори, че ходенето е важно, особено ако не тренирате. Смята се, че полезното и оптимално здравословно „крачене“ за човек, който не спортува е 10 000 крачки на ден.

Според треньорката Хана Дейвис, ако искате да отслабнете, трябва да добавите още няколко хиляди. Ето и какво съветва тя тези, които не искат да се потят в залата, но пък копнеят за по-слабо и стегнато тяло.

1. Правете по 15 000 крачки на ден
Няма значение колко крачки правите в момента, крайната ви цел са 15 000. Увеличавайте постепенно бройката, за да увеличите и броя изгорени калории, обяснява Дейвис. За разлика от рязкото увеличаване на трудността и тежестта в тренировките, това няма да причини стрес на тялото ви.

2. Правете 3 разходки от по 20 минути на ден
Това е напълно достатъчно да си направите крачките за деня. Изследване на университета Вашингтон дори твърди, че хората, които се разхождат по 15 минути след всяко хранене имат по-добър контрол върху нивата на кръвната си захар и изпитват по-рядко пристъпи на глад.

3. Катерете се 3 пъти седмично
Не става въпрос да покорявате някоя скала, а просто да катерите хълмове по време на разходката си. Това напряга по различен начин мускулите ви и тъй като съпротивлението е по-голямо, горите повече калории.

Прочетете останалите начини за отслабване чрез ходене тук: Tialoto.bg