Атмосферата в едно софийско бистро в Деня на божолето

Всяка година в третия четвъртък на ноември духът на Франция се пренася във всяко кътче от света

17.11.2016 | 21:25 Редактор: Луиза Божинова
Атмосферата в едно софийско бистро в Деня на божолето

Плодово, свежо, различно. Такова е младото вино. В днешния ден ароматът на първото за сезона френско божоле ще се понесе из френските ресторанти из цял свят, както и у нас.

Каква е атмосферата в едно софийско бистро в Деня на божолето?

Тесни улици, малки масички, добри приятели и искрящи чаши вино - традиционна гледка от Париж. Всяка година в третия четвъртък на ноември обаче духът на Франция се пренася във всяко кътче от света, затворен в бутилка младо вино, за да отбележи Деня на божолето.

Вижте още в репортажа на Кристина Михайлова и оператора Виктор Петров.