За смисъла на астрологията

В "Денят ON AIR" говори писателят Стилиян Иванов

15.11.2016 | 20:49
За смисъла на астрологията

През годините много хора станаха причина астрологията да бъде мистифицирана, а всъщност това е наука като всички останали, посочи в предаването "Денят ON AIR" режисьорът и писател Стилиян Иванов.

Той обясни, че новата му книга "За смисъла на астрологията" още в заглавието подсказва на читателя, че трябва да гледа по друг начин на нея.

Иванов е категоричен, че с астрология не бива да се занимават хора, които гледат на нея като на нещо, с което ще се направят на по-специални и значими.

"Астрологията е математика. Тя я използва, за да направи опростен модел на света и така да бъде лесно правена прогноза на това, което може да се случи. Тук става въпрос за истинския смисъл на астрологията, която е възникнала преди 5 хил. години, когато хората започват да търсят отговор на въпроса "Защо съм се родил". Това е първата крачка на цивилизованост, защото на 100 процента ние държим съдбата си в ръце", посочи Иванов.

Той уточни, че астрологията разделя човека и проявата му в заобикалящия го свят на 12 дома и 12 знака. 

"Опцията пред всеки един от нас е 12 на 12-та степен. Пред всеки един от нас има милиони опции и само от нас зависи по кой път ще поемем", допълни още гостът.

Той твърди, че ние постигаме нещата, които искаме и най-често не се чувстваме щастливи.

"Много често хората искат неща, които не са тяхна вътрешна потребност. Искат неща, формирани от обществото", посочи авторът на книгата "За смисъла на астрологията" и допълни, че тя помага човек да намери своята цел, защото е философска и житейска.

По думите на Иванов астрологията като наука е екзистенциална.

"Тя  има цел да насочи човека към неговите вътрешни търсения. Хората се опитват да обяснят чрез астрологията необясними за нея неща, а тя просто ни казва, че човек ще бъде щастлив тогава, когато слуша себе си. Астрологията ни учи на три неща- воля, търпение и мъдрост", заключи авторът.