Синът на тотомилионерката Гошка напусна работа веднага

Съпругът Марин решил да поработи до пенсия, дъщерята иска нова кола

05.08.2016 | 13:10 Редактор: Тодор Петров
Синът на тотомилионерката Гошка напусна работа веднага

Синът на 61-годишната Гошка, която спечели близо 68 млн. евро от испанската лотария, вече е напуснал работата си като шофьор на камион, пишат испанските медии. В понеделник, щом разбира, че са станали милионери, той си довършва курса, разтоварва камиона в Мадрид и отива при родителите си. Уведомява компанията, че напуска и край на дългите часове по горещия асфалт в кабината.

Съпругът на Гошка Марин обаче решил да поработи, тъй като му оставали няколко месеца до пенсия. Гошка, Марин и двамата им синове от плевенското градче Искър заминали за Испания преди 15 г., за да търсят прехрана.

След като получиха чисто 54 млн. евро по сметка, след удържаните данъци от печалбата, Гошка и семейството ѝ се скриха от публични изяви от опасения за сигурност. Те живеят в Кинтанар дел Рей, провинция Куенка, под наем на един етаж. Градчето е с 8000 жители и се намира почти по средата между Мадрид и Валенсия.

Преди да заминат за Испания, Марин бил 15 г. шофьор на линейка и няма човек, който да не го познава в Искър. Съседът, който държи ключа за къщата им, Никола Мирчев, разказва, че семейството е много добро и трудолюбиво.

"Съдбата ги награждава с тези пари", казва той пред "24 часа" и се надява, че с тях ще може да помогнат за откриване на нови работни места в Искър. "Дано Гошка и Марин да помогнат за създаването на старчески дом тук", си пожелава Мирчев.

"Това е много голяма сума и по-скоро е тежест", разсъждава другият съсед Владимир Василев. Той живее и работи като шофьор на ТИР в Сеговия. Дошъл в България за отпуската със семейството си. И той играе тото редовно, но не е печелил. Какво би направил с печалба като на Гошка? Казва, че има голямо семейство и би раздал на всекиго по малко.

Василев познава съпруга на Гошка Марин, израснали заедно. За Гошка казва, че имала проблеми с краката и от 3-4 г. не работи, а помага за внуците. Не смята, че те има какво да направят за градчето, но ще е добре, ако дарят някакви пари. Синовете на Гошка и Марин са млади хора и вероятно със спечелените пари ще отворят своя фирма, разсъждава Василев.

Какво ще направиш, ако ти паднат 68 милиона от небето? Ще напуснеш ли работа веднага? Тези въпроси занимават и много испанци в последните дни. Новината за българката, събудила се милионерка от билет в лотарията "Примитива", запали въображението на съгражданите ѝ. Те продължават още по-настървено да се интересуват от лотария, тото и всякакви хазартни игри с надеждата също да ударят джакпота.

Числата, с които се позлатява Гошка, са 34, 28, 30, 11, 32 и 24. Те са били избрани автоматично от машината при покупката на билета. Допълнителното число е 25, а номерът на жокера – 7265676.

След като се отделят 20% за испанската хазна, която прибира 1/5 от всяка печалба над 2500 евро, Гошка получава чисто 54 398 826 евро и 24 цента.

Единственият човек, който е спечелил повече пари от нея в лотарията "Примитива" в историята на Испания, е жител на Барселона, който удря 101 724 559 евро и 10 цента в тегленето на 15 октомври 2015 г.

Внучката на Гошка, Белен, незабавно иска нова кола. "Богати сме!", вика тя.

Сега предстои целият род да се събере и да реши какво да прави с милионите. Финансови консултанти ще дават акъл на семейството как е най-добре да постъпят, за да се радват дълго на охолен живот. Най-важното е парите да се разпределят между суми в брой и покупки на стоки, имоти и инвестиции за бъдещето, казва един от тях.

Кметът на Кинтанар дел Рей вече си направи устата, че е хубаво част от гигантската печалба да бъде инвестирана за нови работни места в градчето, което е приело българските гастарбайтери.

За момента е ясно само, че парите са внесени веднага в банка, а Гошка и близките ѝ са се покрили. Започва лято на неспирна фиеста за тях, смятат медиите в Испания.