Българката, която спечели 68 млн. евро в Испания: Madre mia

От бране на гъби до тото милионерка, това е съдбата на 61-годишната Гошка

03.08.2016 | 15:23 Редактор: Тодор Петров
Българката, която спечели 68 млн. евро в Испания: Madre mia

От бране на гъби - до тото милионерка. Това е съдбата на 61-годишната българка, която спечели 68 милиона от лотарията в Испания. Кметът на Кинтанар дел Рей, където Гошка живее от 15 години, смята, че част от парите ще бъдат инвестирани и в селото, пише dnes.bg.

"Част от парите биха могли да се инвестират в създаването на нови работни места, за хората, които преди време посрещнаха българското семейство", каза той пред в. "АБС".

Първата реакция на Гошка в репортаж на Телевизия "Кастия ла Манча" засне момента, в който българката разбира, че е станала милионерка и показа щастливия фиш. Това е най-голямата премия в историята на лотария "Ла примитива" в Испания.

Жената развълнувано говори и се радва, като едва промълвява "Madre mia" на испански а после звъни по телефона и на близки - "Вескоо! Спечелих!". После звъни и на съименника си Гошко, който също разбира, че семейството е спечелило.

Самата Гошка е откровена – не знае как да отговори на въпроса: "Как се чувствате?". В цялото село са изключително развълнувани.