Не завиждайте на Гошка! Семейство й знае, че животът е работа, труд до изнемога

Познавам ги, те са много трудолюбиви хора - един от коментарите в социалните мрежи

04.08.2016 | 07:18 Редактор: Ирина Георгиева
Не завиждайте на Гошка! Семейство й знае, че животът е работа, труд до изнемога

Не е задължително, но вижте очите на Гошка, вижте сълзите й в мига, в който е научила, че ще стане милионерка. Това са горчивите сълзи на една гурбетчийка, която не може да повярва на късмета си, че е спечелила от лотария толкова много пари, колкото дори не може да си представи като изписани цифри, пише в."24 часа".

"Не им завиждайте, познавам ги, те са много трудолюбиви хора!" Това беше един от коментарите в социалните мрежи, който се появи веднага след новината за гурбетчийката, която е в малко испанско село от повече от 15 години. Най-вероятно е верен, защото мъжът на Гошка дори след новината за милионите щял да продължи да работи, защото му оставали броени месеци до пенсия. И синът им продължил да кара камиона си. 

Гошка и цялото й семейство знаят, че животът е работа, труд до изнемога. Като на повечето гурбетчии. А сега предстои да разберат, че животът понякога сам открива равновесието и след толкова много горчиви дни и борба за хляба в един момент идва и невероятният късмет. Нещо като компенсация за горчивите сълзи на хилядите български гурбетчии по света.