Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- Сол на вкус
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. брашно
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 200 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода до омекване.
Свареният карфиол се отцежда добре и се подрежда в тавичка, обилно намазнена с масло.
В отделен съд се разтопява маслото, прибавя се брашното и се запържва леко, докато стане златисто.
Бавно се налива прясното мляко, като се разбърква непрекъснато, и се оставя сосът да поври за няколко минути, докато се сгъсти.
Сосът се излива върху карфиола, отгоре се поръсва настърганият кашкавал и се пече във фурна, предварително загрята на 180°C, до златиста коричка.
Снимка: iStock
Тагове:
България е сред лидерите по консумация на алкохол в Европа, а и в света
Германия изпраща войници в Полша
"Мозъкът на Орбан": Европа върви надолу, превърнахме се в проблем за САЩ
13-годишната дъщеря на Бионсе – Блу Айви – е нейна по-млада версия
Чрез микропластмасата се разпространяват опасни бактерии
Клиника по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ отпразнува своята 20-годишнина
Защо се будим малко преди алармата?
Наследствена ли е шизофренията?
Лунната почва може да съдържа следи от земната атмосфера
Антитела, проектирани от изкуствен интелект, ще бъдат тествани на хора
Признаци за бъдеща катастрофа в Антарктида
Разкриха влиянието на Марс върху климата на Земята
Какво ще е времето в неделния ден?
Българският млад човек не работи и не желае да работи, той е социален паразит
Липсата на приет бюджет не застрашава влизането на България в еврозоната
Коледата ще е по-скъпа за румънцити, а подаръците - по-скромни
След приемането на еврото: Плащането с карта или ПОС‑терминал е най-надеждно
Baidu запълва празнината, която Nvidia остави на пазара на AI чипове в Китай
Cartier е новият Rolex за поколението Z благодарение на Тейлър Суифт
Парижкото споразумение за климата навърши 10 години, но мисията е далеч от изпълнена
САЩ вдигат санкциите върху беларуския поташ