Рецепта от тефтера на баба: Тас кебап

Рецепта, предавана през поколенията

12.12.2025 • 17:18 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Рецепта от тефтера на баба: Тас кебап
Рецепта от тефтера на баба: Тас кебап

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • ½ чаша олио
  • 3–4 глави лук
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. червен пипер
  • Сол на вкус
  • 10–12 зърна черен пипер
  • 5–6 зърна бахар
  • ½ чаша бяло вино
  • ½ връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското месо на дребни парчета.

Загрейте олиото в голям тиган или тенджера и запържете месото заедно с нарязания на ситно лук, докато омекнат.

Добавете последователно доматеното пюре, брашното и червения пипер, като разбърквате добре.

Залейте с бульон или гореща вода, посолете и оставете да ври на умерен огън, докато месото омекне.

Когато месото е готово, добавете черния пипер, зърната бахар и виното.

Поднесете ястието поръсено с нарязан на ситно магданоз.

Снимка: Freepik


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички