Канела в чая или десерта за здраво сърце и кости

В нея има антиоксидантни

10.10.2025 • 23:30 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Канела в чая или десерта за здраво сърце и кости
Канела в чая или десерта за здраво сърце и кости

От кората на специални видове дървета се добива канелата. От векове се използва не само в кухнята, но и в традиционната медицина.

Тя съдържа калий, магнезий и калций. Те са полезни за сърцето и здравето на костите.

Съдържа цинамалдехид

Една от основните ѝ активни съставки е цинамалдехидът – веществото, което ѝ придава характерния аромат и може би стои зад някои от нейните здравословни ползи.

Канелата има антиоксидантни, противовъзпалителни и дори антимикробни свойства.

Малко канела в чая или сладкиша може да донесе не само вкус, но и доза природна грижа за тялото.

Блокиране на ангиогенезата

Един от основните начини, по които учените се опитват да спрат развитието на раковите клетки, е чрез блокиране на ангиогенезата.

Това е процесът, при който се образуват нови кръвоносни съдове, подхранващи туморите. Изследвания показват как канелата може да забави или дори да спре този процес, както и клетъчния растеж и сигнализация.

Това поражда надежди, че тя може да има потенциална роля в превенцията или лечението на рака. 

Четете повече в Puls.bg.

Снимка: pixabay


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички