Предлагаме ви рецепта с пилешко месо, идеална за есенния сезон, когато вече е достатъчно хладно, за да включим фурната, без да "прегряваме" цялата къща.
Пиле с мед и чесън със сладки картофи
Трябват ви:
- 4 пилешки бутчета
- 2 сладки картофа (нарязани на кубчета)
- 3 супени лъжици мед
- 2 скилидки чесън (смлени)
- 1 супена лъжица соев сос
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. В тава за печене оставете пилешкото месо и сладките картофи. Смесете меда, чесъна, соевия сос, солта и черния пипер.
Залейте пилешкото месо.
Печете 35–40 минути или докато пилешкото се сготви, а сладките картофи омекнат.
За приготвянето на рецептата ви трябва по-малко от час.
Четете още рецепти в az-jenata.bg.
Снимка: pixabay
Тагове:
Липсата на уран от Иран буди безпокойство у ядрения надзорен орган на ООН
Прическите, които завладяха есента
След провала на "Мегаполис": Копола продава частния си остров
Какво може да използваме за неинвазивно подмладяване?
Какви са ползите на солните стаи?
Нарушения, свързани с уринирането
Безплатни консултации за хора с диабет и повишен риск от заболяването в ИСУЛ
Извънземен живот? Ще го търсим в облаците
Метеорният поток Леониди ще достигне своя пик на 16-17 ноември
В Космоса откриха „свръхгореща фабрика“, която ражда звезди с невероятна скорост
Китай: Завръщането на астронавтите от „Шънчжоу-20“ върви по план
Внимание! Нова измама на пътя в Европа
Шофьори продължават да отказват тестовете за дрога
Българите остават най-нископлатените в Европейския съюз
Събират средства за реставрация на исторически роял
Дневните светлини стават задължителни и за задните фарове
"Лукойл" е поискала удължаване на преходния период за американските санкции
Dow Jones прескочи 48 000 пункта в очакване бюджетната парализа в САЩ да приключи
Швейцарският производител на маратонки On отново повиши прогнозата си
Чуждите производители в ЕС са малко на брой, но оказват голямо влияние