Рецепта от тефтера на баба: Чушки с извара и яйца

Перфектни са за лятото

07.07.2025 • 18:45 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Неустоим вкус.
Неустоим вкус.

Необходими продукти:

  • 6 чушки
  • 2 яйца
  • 400 г извара
  • 1 кафена чашка олио (около 80 мл)
  • Щипка черен пипер
  • Щипка чубрица
  • Сол – на вкус

Начин на приготвяне:

Чушките се почистват от дръжките и семената. В купа се разбиват яйцата, към които се добавя изварата. Сместа се овкусява със сол, черен пипер и чубрица на вкус.

Чушките се пълнят с приготвената плънка. По желание, на отвора може да се постави резен домат, който да предотврати изтичане на плънката при печене.

В тава се изсипва олиото, а пълнените чушки се нареждат в нея.

Пекат се в предварително загрята, умерена фурна (около 180°C) до запичане и стягане на плънката.


Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички