Рецепта от тефтера на баба: Чушки бюрек

Златисти, хрупкави и неустоимо вкусни

04.07.2025 • 21:40 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Идеалното ястие за делник и празник,
Идеалното ястие за делник и празник,

Необходими продукти:

  • 8 печени и обелени чушки
  • 4 яйца
  • 200 г сирене
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 връзка магданоз
  • 50 г брашно
  • 50 г галета
  • Олио за пържене

Начин на приготвяне:

Натрошете сиренето в купа. Добавете 3 яйца (едното яйце го оставяме за панировката). Наситнете чесъна и магданоза, добавете ги към сместа. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.

Внимателно напълнете всяка обелена чушка с плънката от сирене и яйца.

Разбийте останалото яйце в купа.

Подгответе отделно чиния с брашното и друга с галетата. Оваляйте всяка пълнена чушка първо в брашно, после в разбитото яйце и накрая в галетата.

Загрейте олио в тиган на средно силен огън. Изпържете пълнените чушки до златисто и хрупкаво от всички страни.

Снимка: Pixabay


Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички