Рецепта за торта Павлова с ягоди

Печете за 1 час в загрята на 120 градуса фурна

25.06.2025 • 23:30 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Обичана от мнозина.
Обичана от мнозина.

Торта Павлова е обичана от мнозина. Рецептата с ягоди ще ви пренесе на следващото ниво и ще погали сетивата ви. Могат да се добавят и горски плодове по избор.

Продукти

¾ чаша захар
2 чаени лъжици царевично нишесте
3 белтъка на стайна температура
2 чаени лъжици ванилов екстракт
2 чаши сметана за разбиване
3 супени лъжици пудра захар
500 г ягоди и горски плодове

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 120 градуса. 
2. Подгответе плитка тава за печене, покрита с хартия. 
3. Разбийте захарта и нишестето с миксер. 
4. В отделна купа разбийте белтъците на сняг за няколко минути, докато се образуват връхчета. 
5. Добавете към тях сместа със захарта на части, като след всяко добавяне разбивате с миксера. 
6. След като цялото количество захар и нишесте са добавени, разбивайте до пухкава и стегната смес. 
7. Сместа трябва да стане лъскава и да се стегне. 
8. Печете за 1 час.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Freepik


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички