Класическа яйчена салата (РЕЦЕПТА)

Какво да направим с яйцата от Великден

23.04.2025 | 21:13 Редактор:
Лека, свежа и готова за 10 минути.
Лека, свежа и готова за 10 минути.

Великденските яйца често остават в повече, а яйчената салата е идеалното решение — хем лесна, хем вкусна, а и не се налага да изхвърляш нищо. 

Необходими продукти:

  • 5-6 твърдо сварени яйца
  • 2 супени лъжици майонеза
  • 1 чаена лъжичка горчица
  • 1 малка кисела краставичка, нарязана на ситно
  • 1 стрък пресен лук или няколко шайби червен лук
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Обелените яйца се нарязват на дребни кубчета или се намачкват с вилица, в зависимост от предпочитаната текстура.

В купа се смесват яйцата, майонезата, горчицата, краставичката и лукът.

Добавят се подправките – сол и черен пипер. По желание може да се обогати с пресни зелени подправки.

Салатата се разбърква добре и се оставя да престои в хладилник за около 30 минути, за да се обединят ароматите.

Снимка: Pixabay