След Великден често ни остават твърдо сварени и боядисани яйца. Вместо да ги ядеш просто с малко сол, направи нещо по-интересно – пълнени яйца.
Те са лесни, вкусни и изглеждат страхотно.
Необходими продукти:
- 6 сварени яйца
- 2 с.л. майонеза
- 1 ч.л. горчица (жълта, дижонска или по твой вкус)
- 1 ч.л. оцет или лимонов сок
- Сол и черен пипер на вкус
- Пушен червен пипер или сладък пипер
Начин на приготвяне:
Обели яйцата внимателно, ако още са с черупките. Разрежи ги наполовина по дължина и извади жълтъците.
В купа намачкай жълтъците с вилица. Добави майонеза, горчица, оцет/лимонов сок, сол и пипер. Разбъркай до хомогенна смес. Ако искаш по-гладка текстура – използвай пасатор.
Напълни белтъците със сместа с помощта на лъжичка или шприц. Поръси с пушен червен пипер за аромат и цвят.
Снимка: Pixabay
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: