Какво да правим с останалите великденски яйца?

Предлагаме рецепта за пълнени яйца

21.04.2025 | 11:24 Редактор:
Лесна и вкусна рецепта.
Лесна и вкусна рецепта.

След Великден често ни остават твърдо сварени и боядисани яйца. Вместо да ги ядеш просто с малко сол, направи нещо по-интересно – пълнени яйца.

Те са лесни, вкусни и изглеждат страхотно.

Необходими продукти:

  • 6 сварени яйца
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. горчица (жълта, дижонска или по твой вкус)
  • 1 ч.л. оцет или лимонов сок
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пушен червен пипер или сладък пипер

Начин на приготвяне:

Обели яйцата внимателно, ако още са с черупките. Разрежи ги наполовина по дължина и извади жълтъците.

В купа намачкай жълтъците с вилица. Добави майонеза, горчица, оцет/лимонов сок, сол и пипер. Разбъркай до хомогенна смес. Ако искаш по-гладка текстура – използвай пасатор.

Напълни белтъците със сместа с помощта на лъжичка или шприц. Поръси с пушен червен пипер за аромат и цвят.

Снимка: Pixabay