Не изхвърляйте сухия козунак от Великден. С него могат да се приготвят толкова много десерти.
Едно от нашите предложения включва превръщането на остатъците от козунак в пудинг.
Необходими продукти:
- 50 г масло
- 250 г козунак
- 2 яйца
- 145 мл сладкарска сметана
- 225 мл прясно мляко
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 2 супени лъжици захар
- пудра захар за поръсване
Още по темата
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса.
Нарежете козунака на филийки.
Намажете козунака с разтопеното масло с помощта на четка.
В купа разбийте яйцата, сметаната, млякото и ванилията. Добавете 2 супени лъжици захар и отново разбийте с миксера.
Залейте козунака с получената смес.
Печете в загрята фурна за около 40 минути.
Четете повече в az-jenata.bg.
Снимка: Freepik
Тагове:
Знаци, че той не ви харесва
Според първите екзитполове Чиприан Чуку ще е кмет на Букурещ
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Януарска „Витлеемска звезда“: Три планети в уникален парад около Слънцето
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Бръшлянът масово убива дървета във варненските паркове
Мъск зове: Европейският съюз да бъде премахнат!
Благомир Коцев даде първо интервю след ареста (ВИДЕО)
Евакуираха с вертолет трима от бедстващите моряци край Ахтопол
Кубратската „Коледна топлина“ организира детско парти в клиника във Варна
Среброто и медта засенчват златото като топ метали с наближаването на 2026 г.
Само благословията на Тръмп няма да помогне на Джей Ди Ванс да стане президент на САЩ
Как западните автомобилни компании промениха стратегията си спрямо Китай
Надзорният съвет на НЗОК одобри проекта за бюджет на касата за 2026 г.