Лесна рецепта за агнешко с малинов сос

Печете за 1 час в загрята фурна на 180 градуса

17.04.2025 • 12:20 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Гответе с разбъркване, докато се сгъсти сосът.
Гответе с разбъркване, докато се сгъсти сосът.

Опитайте нещо различно за великденската ви трапеза – рецепта за агнешко с малинов сос. Запретнете ръкави и експериментирайте в кухнята.

Необходими продукти

  • 1 и ½ чаши зеленчуков бульон
  • 2 чаши замразени малини
  • ¼ чаши малиново сладко
  • 2 супени лъжици червен винен оцет
  • 500 г агнешко
  • ½ чаена лъжица сушен розмарин

Начин на приготвяне

  1. В блендер смесете бульона, малините, сладкото и оцета. 
  2. Загрейте голям тиган на среден към силен огън. В него запечатайте месото от всички страни. 
  3. Направете дупки в месото с помощта на шишче или вилица. Потопете го в купата с малиновия сос. 
  4. Покрийте и приберете в хладилник за през нощта. 
  5. Печете за 1 час в загрята фурна на 180 градуса.
  6. Намалете фурната и печете за още 20 минути. 
  7. Междувременно сложете останалата марината в тенджера на котлона на среден към силен огън. 
  8. Гответе с разбъркване, докато се сгъсти.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Bulgaria ON AIR


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички