Идея за Великден: Рецепта за нискокалоричен козунак

Печете в предварително загрята фурна

15.04.2025 | 08:57 Редактор:
Изчакайте тестото да се удвои.
Изчакайте тестото да се удвои.

Ако се стремите към намаляване на приема на калории, имаме прекрасна идея за Великден за вас - рецепта за нискокалоричен козунак.

Продукти:

- 380 г брашно

- 7 г мая

- 2 с.л. какао

- 300 мл бадемово мляко

- 45 г еритритол

- щипка сол

- 70 мл зехтин

- 1 жълтък

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете сухите съставки и разбъркайте добре. Добавете зехтина и млякото.

Замесете тестото за вашия нисковъглехидратен козунак. А след това го оставете да втаса на стайна температура за около 1 ч. и 30 минути. Когато тестото се удвои, нарежете го на три части.

Разточете добре и сплетете на плитка. Намажете с жълтъка.

Печете в предварително загрята фурна за 20 минути, или до суха клечка. След като го извадите, покрийте с кърпа и изчакайте хубаво да изстине.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay