Ако се стремите към намаляване на приема на калории, имаме прекрасна идея за Великден за вас - рецепта за нискокалоричен козунак.
Продукти:
- 380 г брашно
- 7 г мая
- 2 с.л. какао
- 300 мл бадемово мляко
- 45 г еритритол
- щипка сол
- 70 мл зехтин
- 1 жълтък
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете сухите съставки и разбъркайте добре. Добавете зехтина и млякото.
Замесете тестото за вашия нисковъглехидратен козунак. А след това го оставете да втаса на стайна температура за около 1 ч. и 30 минути. Когато тестото се удвои, нарежете го на три части.
Разточете добре и сплетете на плитка. Намажете с жълтъка.
Печете в предварително загрята фурна за 20 минути, или до суха клечка. След като го извадите, покрийте с кърпа и изчакайте хубаво да изстине.
Четете повече в az-jenata.bg.
Снимка: Pixabay