Пикантни лимонови крилца с медена горчица (РЕЦЕПТА)

Печете до златисто

30.03.2025 • 13:46 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Загрейте еърфрайъра или фурната на 220 градуса.
Загрейте еърфрайъра или фурната на 220 градуса.

Пилешките крилца могат да се разнообразят с помощта на лимон и уханни подправки. Предлагаме да опитате нашата рецепта за пикантни лимонови крилца с подправки, приготвени в еърфрайър, може и във фурна.  

Необходими продукти

  • 600 г пилешки крилца
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. лимонови корички, фино стрити
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. черен пипер
  • 2 с.л. масло, разтопено
  • 1 с.л. медена горчица за топене

Начин на приготвяне

  1. Загрейте еърфрайъра или фурната на 220 градуса. 
  2. Поставете крилцата в купа и ги поръсете със зехтина, пипера, лимоновите корички, солта, като запазите една чаена лъжица лимонови корички, една чаена лъжица пипер и ½ чаена лъжица сол за по-късно. 
  3. Оваляйте добре и масажирайте с пръсти, за да полепнат добре подправките по крилцата. 
  4. Печете до златисто. Намажете с останалата част от подправките. 
  5. Сервирайте с медената горчица като сос за топене.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Freepik


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички