Задължителни ястия за Тодоровден

Празникът е наричан още Конски Великден

06.03.2025 • 13:52 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
В празничния ден може да приготвите постна баница със спанак и ориз.
В празничния ден може да приготвите постна баница със спанак и ориз.

На 8 март отбелязваме Тодоровден. Празникът е подвижен и е наричан още Конски Великден. Всички коне се закичват с красиви пискюли и много цветя, а след това биват отвеждани на водопой и на конно състезание.

На празничната трапеза се слагат само постни ястия, а всички, които носят името Тодор, Теодор, Теодора, Теди, Тодорка и Тодоричка трябва да почерпят за здраве.

В празничния ден може да приготвите: постна баница със спанак и ориз, супа с три вида боб, гъбена супа с картофи и ориз, печени картофи с билки или кекс с царевично брашно.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Freepik


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички