Баница със спанак и лук за трапезата на Игнажден (РЕЦЕПТА)

Според народните вярвания трябва да внимаваме кой пръв ще прекрачи прага на дома ни

17.12.2024 • 22:16 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Печете в загрята на 180-200 градуса фурна за около 45 минути.
Печете в загрята на 180-200 градуса фурна за около 45 минути.

На 20 декември отбелязваме Игнажден. Според народните вярвания трябва да внимаваме кой пръв ще прекрачи прага на дома ни. Ако той е добър човек и дойде с пълни ръце, такава ще бъде и годината. Зарадвайте семейството си с постна баница със спанак, ориз и подправки.

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 3 чаши вода
  • 50 мл олио
  • 2 глави кромид лук
  • 500 г спанак
  • ½ чаша ориз
  • сол
  • джоджен
  • риган
  • червен пипер
  • черен пипер

Начин на приготвяне: 

  1. Загрейте мазнината в дълбок съд. Запържете в него ситно нарязания лук и спанак.
  2. Добавете ориза, водата и подправките.
  3. Варете на тих огън, докато оризът набъбне и поеме цялата вода. Разбърквайте периодично.
  4. Разпределете плънката върху корите, като навивате всяка кора на руло.
  5. Подредете всички рула в кръг в намазнена тавичка. Залейте баницата с ½ чаша вода.
  6. Печете в загрята на 180-200 градуса фурна за около 45 минути.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: БГНЕС


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички