Селин Дион: Ще се върна на сцената, дори ако трябва да пълзя

През декември 2022 г. тя за първи път разкри, че е диагностицирана със Синдрома на скования човек

13.06.2024 | 08:55 Редактор: Искра Ангелова
Селин Дион: Ще се върна на сцената, дори ако трябва да пълзя

Селин Дион се бори с изключително рядко неврологично заболяване. Но носителката на "Грами" е твърдо решена да не изоставя феновете се и изрази готовност да се върне на сцената, дори това да означава да "пълзи".

В откъс от това интервю за американския канал NBC канадската певица отново разказа за заболяването си, известно като Синдром на скования човек. То причинява скованост на мускулите на торса, ръцете и краката и може да предизвика силни спазми.

"Ще се върна на сцената, дори ако трябва да пълзя. Дори ако трябва да говоря с ръце, ще го направя. Ще го направя. Това е, защото искам и ми липсва, а не само защото трябва да го направя или се нуждая от това", каза 56-годишната певица.

Интервюто е публикувано преди излизането на документалния филм "Аз съм: Селин Дион" (I Am: Celine Dion), който ще бъде пуснат на платформата Prime Video на Amazon на 25 юни.

През декември 2022 г. тя за първи път разкри, че е диагностицирана със Синдрома на скования човек, което е автоимунно заболяване. Лечение за това състояние няма. То е прогресивно, но определено лечението може да помогне за намаляване на симптомите. По данни на Националния институт по здравеопазване на САЩ тази болест засяга два пъти повече жени, отколкото мъже, информира БТА.

"Сякаш някой те задушава", каза тя и посочва, че болката може да премине през цялото ѝ тяло и спазмите понякога са чупили костите ѝ.

Снимка: БГНЕС