Как да разберем, че някой не е емпатичен?

Не притежава някои важни качества

28.05.2024 | 13:21 Редактор: Беатрис Младжова
Как да разберем, че някой не е емпатичен?

Има признаци, по които можем да разберем дали един човек притежава качества като съпричастност, грижа, емоционална интелигентност и може да се постави на мястото на друг. Кои знаци подсказват, че някой не е емпатична личност?

1. Усещате, че нещо не е наред

Сякаш инстинктът ви вече знае липсата на съпричастност. Когато се опитвате да говорите с този човек за нещата, които се случват в живота ви, не получавате отговора, който очаквате. Това е очевидно отражение на липсата на способност у тези хора да усещат емоционалните нужди на другите.

2. Влизат в много спорове

Хората, за които емпатията е чужда, обичат да спорят. Те се захранват от това. Те не знаят как да разчитат чувствата на хората и не си правят труда да го разберат. За тях е важно да спечелят на всяка цена всеки спор.

3. Мислят, че хората са твърде чувствителни

Не очаквайте да бъдете разбрани от човек, който не е емпатичен. Споделянето на емоциите и нуждите ви с такава личност само ще го/я накара да ви нарече чувствителни, слаби, драматични. Липсата на съпричастност може също да ги накара да мислят, че чувството и изразяването им се равнява на слабост. Разказват например неуважителни шеги и не разбират как могат да наранят другите.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels