Лесни къдрици без преса за коса

Трябват ви само две неща

27.05.2024 | 23:13 Редактор: Вяра Димова
Лесни къдрици без преса за коса

Къдренето чрез нагряващи продукти има невероятен ефект и прави прическата ви прекрасна и забележителна, но косъмът страда. Косата става уязвима, крехка, накъсана, започва да цъфти с течение на времето.

За да избегнете всички тези негативни ефекти на пресата и машата за коса, можете да опитате един лесен трик за къдрене на коса без нагряване. Така ще се радвате на любимите си къдрици, без да се притеснявате, че косата ви ще пострада.

Какво ви трябва? Продукт за коса, подпомагащ оформянето на къдрици; малки щипки за коса

Изберете подходящ продукт за целите на къдренето, съобразен с нуждите и типа на косата ви. Има различни кремове, серуми, масла и спрейове за коса с подпомагащ къдренето ефект. Можете да изберете сред тези продукти, които да използвате.

След като подберете подходящ продукт, измийте косата си с шампоан, нанесете любимата си маска за коса и изплакнете.

Попийте косата с кърпа, така че да няма никаква излишна вода по косата. С помощта на дланите си нанесете малко количество от продукта, който сте избрали. Втрийте добре по цялата дължина на косъма.

Изсушете косата със сешоар. След това разделете косата на две части. Навийте всяка от тях на фитил, като усуквате в една посока. Прикрепете всеки фитил на главата си с помощта на щипките за коса. Трябва да се получи нещо като кошничка на главата.

Изчакайте около един час, за да може косъмът да усвои къдрещия продукт и да се образува желания вълнист ефект. След това внимателно пуснете косата и разделете кичурите. Крайният резултат ще бъдат прекрасни нежни вълнообразни къдрици, пише az-jenata.bg.

Ако косата ви е по-гъста и буйна, можете да разделите кичурите на по-малки части, като повторите същата процедура – усукване и прихващане на главата с помощта на щипките. Така къдриците ще са още по-наситени.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: pixabay