Лесен трик може да ни помогне да заспим в онези безсънни нощи

Недостатъчният сън пречи на мозъка да работи правилно

24.05.2024 | 17:01 Редактор: Деси Николова
Лесен трик може да ни помогне да заспим в онези безсънни нощи

Сънят е основна функция, която дава възможност на тялото и ума да се възстановят. Здравословният сън също така подпомага поддържането на добро здраве и предпазва от заболявания. Недостатъчният сън пречи на мозъка да работи правилно, което може да навреди на концентрацията, ясното мислене и обработването на спомените.

Има множество домашни средства, които хората могат да опитат, за да си помогнат да заспят по-лесно. Пиенето на топло мляко вечерта, е една такава стратегия, която се използва от години.

Ограничени научни доказателства сочат, че чаша топло мляко преди лягане може да помогне за заспиването. В проучване на хора, пребиваващи в сърдечно отделение на болница, тези, които пият топло мляко с мед в продължение на три дни, забелязват подобрения в съня. Проучване на възрастни над 60 години установява, че пиенето на ферментирало мляко в продължение на три седмици намалява събужданията през нощта.

В проучване на хора над 65 години, тези, които пият повече мляко и се занимават с физическа активност, съобщават, че заспиват по-лесно отколкото тези, които не са го направили.

Четете повече в puls.bg

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Pexels